wie ben ik?UitgangspuntenConsultBehandelmethodesContact
 
 
Gebruik de menuknoppen!
 

Mijn behandelmethoden vallen onder de natuurgeneeskunde. Belangrijk daarin zijn het holisme, de autonomie en het zelfherstellende vermogen van de mens:

  • holisme
    Volgens het holisme hebben alle levensverschijnselen te maken met hoe u functioneert, zowel lichamelijk als geestelijk. Ik kijk zowel naar de klacht als naar de hele mens om de klacht heen. Hoe voelt u zich? Wat gebeurt er in uw leven?
  • autonomie
    Het gaat om uw lichaam en uw gezondheid. U maakt daarin uw eigen keuzes, stelt uw eigen grenzen en het is uiteraard uw beslissing om adviezen wel of niet op te volgen.
  • Zelfherstellend vermogen
    Het menselijke organisme is vitaal en veerkrachtig. Dat betekent dat het veel problemen zelf kan oplossen.
In de natuurgeneeskunde gaan we verder uit van de volgende redenering: afvalstoffen die het lichaam niet uitscheidt, kunnen de energiehuishouding van het lichaam verstoren. Dit kan tot klachten leiden.
Een klacht kan zich op meer manieren manifesteren. Hebt u last van vastzittende spieren, dan is dat een lichamelijke klacht. Een gespannen gevoel dat maar niet weggaat, is meer een psychische klacht, die tot emotionele problemen kan leiden. Klachten geven een signaal: sta even stil bij uzelf en bij hoe u functioneert. Een natuurgeneeskundige helpt u daarbij. De behandeling is er veelal op gericht afvalstoffen los te maken zodat het lichaam deze kan verwijderen.